U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Vispannetje met dille, Franse friet en haricots verts

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko SuperCrunch Franse Friet (750 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visbouillon
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 400 g diverse soorten visfilet (zie tip)
  • 100 g gekookte mosselen
  • 100 g roze garnalen
  • 250 g haricots verts
  • 3 takjes dille
  • Citroenmayonaise (pot), voor erbij

Bereiding:

  • Snipper de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Smelt in een braad- of hapjespan de boter. Fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut mee.
  • Schenk al roerend met een garde langzaam de wijn en vervolgens de bouillon erbij, en klop tot een gladde saus.
  • Voeg de slagroom toe en klop de saus weer glad. Verwarm nog 2 minuten zachtjes tot de saus licht gebonden is.
  • Snijd de vis in blokjes. Dep de vis, de mosselen en de garnalen droog met keukenpapier. Voeg ze aan de roomsaus toe. Verwarm nog ca. 8 minuten zachtjes, tot de vis net gaar is.
  • Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de steelaanzet eraf en kook de haricots verts in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken,
  • Hak de dille fijn. Voeg de dille toe aan het vispannetje en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het vispannetje met de haricots verts, de friet en de citroenmayonaise.
  • Een klassiek vispannetje hoort in ieders receptrepertoire. Kies je favoriete vissoorten en serveer met knapperige Franse friet en haricots verts. Citroenmayonaise mag niet ontbreken!
  • Tip: Neem je favoriete vissoorten voor dit heerlijke vispannetje: witvis als kabeljauw en snoekbaars, zalm en denk ook zeker aan forel. Restjes vis zijn ook heel geschikt voor een vispannetje!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 940 kcal
  • 57 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 65 g koolhydraten
  • 35 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen